dimarts, 7 de maig del 2013

El safereig



He escollit

ja que trobo molt interessant el treball amb material reciclat , a més de la implicació de les famílies, així com introduir petits detalls dels propis alumnes dins l’aula. Com el cas de la rama que una nena va trobar i va portar, per a ells són petits tesors que poden compartir amb la resta de l’aula i els fan senti especial i trobar el seu lloc dins el grup així com el treball dels pares que també fan que els infants relacionin i puguin parlar sobre les coses fetes dins l’aula a casa, així no es perd la comunicació escola-família.
Des de sempre he fet coses amb material reciclat, sense anar més lluny, la meua habitació és única perquè la hem construït entre la meua parella i jo partint de restes de fusta i gresites de piscina.
Crec que aquest tipus de material dona moltes possibilitats sense necessitar un pressupost molt alt i fen així una escola única i amb personalitat. Això si mai s’ha d’abusar.

Tot  el que sigui treballà i experimentar amb la natura és una bona opció d’aprenentatge, sobretot en aquest cas que els nens i nenes poden tocar, olorar, observar,... utilitzar tots els sentits.
Al igual que l’altre cas, la participació de les famílies és fonamental i molt important per als infants .
A mes després amb tot el material recollit es realitzant unes boniques portades per al bloc de final de curs, cada un dels alumnes pot escollir el que vol posar a la seua portada, fent que tengui el seu moment especial dins el grup i poder observar que tot lo fet al llarg del curs queda reflectit en la portada.

Després d’observar les fotografies i llegir el text que les acompanyava ,  que m’han agradat molt . Crec  que motles vegades els que fa que els infants no es relacionin entre ells, són les pròpies famílies.  Els nens i nens són petites esponges que fan tot el que veuen i l’adult és la seua primera referencia, i moltes vegades nosaltres som inconscient d’allò que podem arriba a transmetre.
Els infants no tenen cap problema en compartí en deixar i en jugar juntament amb els  seus companys encara que passin una època, la del egocentrisme en que tot gira al seu voltant, ells sempre acaben fent el que veuen, observen i els deixen , sempre jugant amb la paciència de la gent  que tenen al seu entorn.

Competència escollida ha estat la 4D per que he reflexionat sobre formes de treballar dins una aula

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada