dissabte, 25 de maig del 2013

Que he apres de la feina de les companyes




Aprenentatges que hem dut a terme en relació als projectes i documentals exposats:

Desprès de tota la feina que hem fet les meus companyes, de tota  la recerca que hem fet, de tot el que ens hem enriquit amb el procés, que ha esta curt però molt intens, ara ens toca reflexionar sobre el que han fet les meues companyes de pràctiques  i les que no fem les pràctiques unes amb els projectes de millora que han pogut oferir al centre on han esta fent les pràctiques i les altres amb els documentals relacionats amb l’àmbit educatiu.
Hem pogut veure projectes de millora de pati, de materials, d'espais,... documentals sobre les necessitats educatives especials a l'etapa 0-3 anys, al voltant de diferents  alternatives educatives, dels moments de l'aula com pot ser el bon dia , de l'art a l’escola d'infantil, les diferents possibilitats que ens pot donar una paret , entre d'altres i tots els que no hem pogut veure i que confio en que són igual de bons i interessant que els que hem vist .
De tot el que he pogut veure a classe i del que me quedat en ganes de veure moltes vegades per el mal funcionament de la videoconferència i el mal so,  des de la seu d'Eivissa tot el que s’exposava des de la seu de Mallorca es sent amb moltes interferències, be això és un tema a part.
Esper que es puguin penjar els documentals i els projectes de millora als diferents blogs per poder vorals tots.
Amb el que hem quedo és amb les bones propostes que han fet les meua companyes , com el treball amb cartó, una passada tot el que es pot fer amb el cartó i tots els aprenentatges que en podem extreure com pot ser el de respecte ,no rompre les coses tenir cura del material , ordenar , fer les coses un mateix i al satisfacció que això provoca. Veure com amb l’ajuda de la gent, de les famílies s’han pogut dur a terme projectes de millora de pati , amb un mínim pressupost, això hem fa pensar que el dia que jo arribi a un centre podré conta amb l’ajuda de les famílies.
També m’ha fet pensar en les diferents alternatives educatives que avui dia estan sorgit, la meua pregunta és, per que sorgeixen? que és el que passa pel cap de les famílies per a cercar una educació diferent a la que es dona en els centres educatius? On està el límit? Existeix la utopia dins l’educació?  Volem infants autònoms però que passa l’escola no forma infants autònoms? Que és un infant autònom?
Crec que mes que solucions m’han sorgit molts dubtes que estic de segur que el anys que ve en respondre molts .
Després un altre del aspectes que m’ha cridat l’atenció i ma fet pensar en les necessitats educatives en l’àmbit de 0 3 anys, ja se que complicat tot aquet mon però crec q a les escoletes s’hauria de treballar molt més sobretot des del principi i amb les famílies que moltes vegades són les que es troben més perdudes i no saben com actuar ni que poden fer des de el centre els podrien ajudar i oferir pautes però no les poden oferir si no conten amb personal qualificat, sempre em pregunto per que les PT no entren en aquet àmbit?
Per acabar reflexionar sobre una pregunta que ens va dir la mestra :  Que és un bon alumne?
Per a mi un bon alumne és aquell que es sap desenvolupar en el dia a dia tan a casa, com a l’escola, com a la ciutat, un bon alumne és aquell que és capaç de pensar per si mateix, de decidir allò que és millor per a ell , que es sap relaciona amb els seu companys, que si te dubtes o li sorgeixen preguntes és capaç de expressar-les o buscar-ne la solució, es aquell que és capaç de ser ell mateix. Per a que a tot això sigui possible és molt important oferir  al infant un ambient adequat, enriquit , adaptat i que faciliti l’experimentació amb l’entorn donant situacions de errada i de frustració per que amb aquestes l’infant aprèn a trobar els límits i a autoregular-se. Així com també moments i situacions de satisfacció i superació per que l’infant es senti capaç i pugui anar cap a nous reptes.   

Les competències que he escollit han estat  1D ja que reflexionar sobre tot el que me han aporta i escollir aquells aprenentatges que me poden ser útil en un futur a mes de fer-me qüestionar moltes coses i la  5G he hagut de contrasta tot els projectes i documentals per a extreure les millors idees , tenint en compte que alguns d’ells tractaven el mateix tema.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada